Jonathan Hendrickx: "We scoren moeilijk, dus strafschoppen zijn extra belangrijk"

07 december 2019 10:27

Lommel zadelde vrijdagavond OHL met een fikse kater op. Na een aarzelende start knokte de ploeg van Peter Maes zich in de wedstrijd, al werden ze in grote mate geholpen door twee strafschoppen en een rode kaart in de eerste helft.

Rechtsachter Jonathan Hendrickx nam tot tweemaal toe Henkinet te grazen vanaf elf meter. Hierdoor verstevigt Hendrickx zijn statuut als clubtopschutter met zes doelpunten, uit evenveel strafschoppen. 

"Het is inderdaad niet evident om zes keer te scoren als rechtsachter, zelfs al zijn het strafschoppen. Je ziet het elke week wel ergens misgaan. We weten ook dat we een ploeg zijn die moeilijk tot scoren komt, dus dan zijn zulke fases van cruciaal belang."

Al is de rechtsachter er zich danig van bewust dat de wedstrijd er helemaal anders had kunnen uitzien wanneer Tshimanga niet met rood naar de kant werd gestuurd. "Het blijft inderdaad een twistpunt, zo'n dubbele bestraffing. Daar gaan wij vanavond zeker niet over klagen. Maar het is duidelijk dat de match daardoor kantelde, want OHL was in de openingsfase veel sterker dan wij", besluit Hendrickx. 

1e klasse B \\ OH Leuven \\ Lommel SK
 
 
 
Reacties.