Mooi! Ibrahim Afellay keert na twee jaar eindelijk terug op het veld


Foto: © Photonews 08 december 2019 10:22

De Nederlandse middenvelder Ibrahim Afellay is eindelijk terug. Hij mocht in de ruime 5-0 overwinning tegen Fortuna Sittard tien minuten voor tijd invallen.

Afgelopen zomer keerde Ibrahim Afellay terug bij PSV. De voormalig international kwam bijna twee jaar lang niet in actie door blessureleed, maar kreeg van zijn club toch een nieuwe kans. Zaterdagavond mocht hij van coach Mark van Bommel een eerste keer invallen. Afellay droeg bij zijn terugkeer meteen de aanvoerdersband. 

Afellay groeide tussen 2004 en 2011 uit tot één van de beste spelers uit de Nederlandse Eredivisie. Nadien trok hij naar FC Barcelona, maar een echt succes werd dat niet. Hij pakte in 2011 wel de UEFA Champions League en de Spaanse landstitel, maar hij kwam op vier jaar tijd slechts 35 keer in actie voor de Catalanen. Afellay werd in tussentijd ook wel uitgeleend aan FC Schalke 04 en Stoke City. Die laatste club haalde hem uiteindelijk definitief binnen, maar ook daar kon de technisch begaafde middenvelder zelden imponeren. 

Nederlandse Eredivisie \\ PSV \\ Fortuna Sittard
 
 
 
Reacties.