KVO kan stunt tegen RSCA niet bevestigen: Eupen bezorgt kustploeg in slotkwartier ferme opdoffer


Foto: © photonews 08 december 2019 21:50

Na de knappe stunt tegen Anderlecht en een erg verdienstelijke bekermatch tegen Club trok Oostende richting Eupen voor een partij uit de onderste regionen van het klassement. Het leek lang 0-0 te blijven in deze kelderkraker. In het slotkwartier bezorgde Embalo KVO nog een kater.

Eupen wilde wel naar voren voetballen, maar het ging allemaal wat traag en de creativiteit was ver te zoeken. Oostende loerde op de juiste momenten waarop het een prik kon uitdelen en zo waren er een paar. Een eerste kwam er na een kwartier voetballen via een schot van Vandendriessche richting de linkerhoek. De Wolf was met een prima save op de afspraak.

Een paar minuten later kreeg Bataille een por in het strafschopgebied. Lawrence Visser vond hem te gemakkelijk de grond opzoeken. Nadien was het lang wachten op het volgende gevaar. De partij verwaterde en werd een pover schouwspel. In het derde kwartier moest De Wolf wel nog eens een schot van Vandendriessche in hoekschop duwen.

Dutoit redt kopbal Bautista

Eupen moest het in de eerste 45 minuten dus stellen zonder kansen, maar kwam wel scherper uit de kleedkamers. Bautista kopte een vrije trap van Blondelle naar doel, Dutoit tikte over. Na dit Eupense offensiefje kwamen er halfweg de tweede helft opnieuw meer Oostendse doelpogingen.

Na een goede aanname en kapbeweging had Jonckheere een schietkans van aan de rand van de rechthoek. Hij besloot recht op De Wolf. Hjulsager ging achter de bal staan voor een vrije trap. Het werd een harde streep op doel, De Wolf had er toch wat moeite mee.

Eupen heeft genoeg aan één doelpunt

Toch viel het doelpunt nog aan de overkant. Bautista leverde in het strafschopgebied een goede, scherpe voorzet. Embalo duwde aan de tweede paal binnen. Zo blijft Oostende het moeilijk hebben om resultaten te halen tegen rechtstreekse concurrenten en hangt het nog altijd op die derdelaatste plaats. Eupen knoopt weer aan met de zege na een 0 op 9 en heeft opnieuw meer ademruimte.

Jupiler Pro League \\ Eupen \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.