Vercauteren legt uit waarom hij voor heel jonge gasten koos en waarom hij zo laat wisselde

08 december 2019 20:49

U moet er de sociale media maar eens op nakijken. Frank Vercauteren kreeg direct na de wedstrijd enorm veel kritiek omdat hij zo laat wisselde en speelde om de nul te houden.

Al weten wij niet wie met deze ploeg beter had kunnen doen. Vercauteren wisselde laat, maar daar had hij een uitleg voor. "Was er een reden om te wisselen? Ja, er waren een paar jongens die op hun limiet zaten, maar ik zag niet meteen een reden om anderen in te brengen. Die jongens konden ook nog het verschil maken, dus daar rekenden we nog op."

"Het was een evenwichtsoefening van te willen winnen, maar ook om geen goals meer tegen te krijgen. Ik heb op het einde gewisseld omdat een paar spelers hun taken niet meer konden vervullen."

Signaal richting Verschaeren, Vlap, Thelin...

De efficiëntie is al heel het seizoen een probleem. Anderlecht heeft moeilijkheden om kansen af te dwingen en ze te verzilveren. Met een jonge ploeg, waar weinig echte doelpuntenmakers in zaten, was deze prestatie al straf. Vooraf zeiden bijna alle analisten in de perszaal dat Anderlecht weinig kans maakte.

"We speelden inderdaad met zeven jonge gasten, maar ik denk niet dat het gebrek aan efficiëntie daarmee te maken heeft. Het lag niet aan de jeugdigheid, maar aan bepaalde keuzes in de laatste meters. Ik kies momenteel voor wat voor mij de beste elf zijn." Dat is dus weeral een serieus signaal richting Vlap, Thelin, Zulj, Verschaeren...

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Charleroi
 
 
Reacties.