Glashelder pleidooi uit het Beerschot-kamp: "Als ze geld hebben voor de VAR in 1A, moet die er ook komen in 1B"


Foto: © photonews 08 december 2019 12:23

Altijd een frustrerend moment in de carrière van een voetballer: die allereerste keer een rode kaart onder de neus geduwd krijgen. Joren Dom maakte het zaterdag mee in de wedstrijd tussen Beerschot en Virton. Onterecht, vond hij, waarna er een pleidooi kwam voor de VAR.

Bij de twee fases waarvoor hij bestraft werd, had Joren Dom wel iets op te merken. "Ik vond mijn eerste gele kaart al licht. Ik raak de kuit van mijn tegenstander licht, maar er zijn ergere fouten gemaakt waar geen geel voor werd gegeven."

Eerst de bal

De middenvelder benadrukt ook dat bij de ingreep die leidde tot zijn uitsluiting de intensiteit zeker niet te hoog lag. "Bij mijn tweede kaart is er geen gevaar voor de tegenstander of voor een tegenaanval. Ik raak ook zeker eerst de bal. Ik tackle met de tip van mijn voet naar beneden. Op een andere manier zou ik nooit naar de bal gaan. Ik dacht eerst dat de ref een fout in ons voordeel ging fluiten. Het is de eerste rode kaart in mijn carrière."

Beerschot ergerde zich wel aan meer scheidsrechterlijke beslissingen in de loop van deze partij. Zou de VAR soelaas kunnen bieden in eerste klasse B? "Als ze het geld hebben voor de VAR in 1A, moet die er ook maar in kunnen komen in 1B."

1e klasse B \\ Virton \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.