Genk-doelman Vandevoordt (17) een van de uitblinkers: dinsdag bekervoetbal, zaterdag competitie en straks Champions League? "Ik hoop het"

08 december 2019 19:02

Na zijn bekeroptreden tegen Antwerp behield Maarten Vandevoordt de voorkeur in het Genkse doel. Hij deed wat van hem verwacht werd, voetbalde aardig mee en moest zich alleen omdraaien bij een afgeweken bal. Dinsdag kan hij zijn debuut maken in de Champions League.

Maarten Vandevoordt is ondanks zijn 17 lentes niet snel onder de indruk van de omstandigheden, hij beschikt over een aardig stel voeten, doet zijn werk op de lijn en barst van het zelfvertrouwen. Zijn eerste actie van de match, een hieltje achter het steunbeen, was daar het bewijs van. "Ach ja, ik moest iets doen, toch?", reageerde hij kalmpjes na de match.

Dinsdag beker, zaterdag de eerste zege in de competitie en dinsdag zijn debuut in de Champions League? "Natuurlijk hoop ik dat! We zullen zien wat de coach beslist." Het zou wat zijn natuurlijk: debuteren op het Europese toneel op het veld van Napoli.

Het is niet dat Vandevoordt geen werk had. Hij reageerde slim op voorzetten en moest enkele malen redding brengen op Foster, Hazard en Peeters. Een keer was hij geklopt, toen Dewaest een pakbare bal in doel devieerde. "Ik heb gewoon gedaan wat ik moest doen. Toen de bal afweek was het te laat om nog te reageren", besloot de Limburgse doelman die vrijdag pas wist dat hij zou spelen.

Jupiler Pro League \\ KRC Genk \\ Cercle Brugge
 
 
 
Reacties.