Het opmerkelijke parcours van Sander Coopman bij Antwerp: "Jammer dat het Europese verhaal zo snel was afgelopen"

09 december 2019 18:55

Na zeven weken in de tribune zat Sander Coopman vorige vrijdag nog eens in de selectie bij Antwerp en hij kreeg een korte invalbeurt. Eerder die week kreeg hij zijn kans in de Beker van België en daarin heeft bij zijn trainer blijkbaar kunnen overtuigen.

Na veel geflirt in het verleden verkaste Sander Coopman in juli van dit jaar uiteindelijk toch naar Antwerp. Daar dacht hij in het begin weinig aan de bak te komen om zich geleidelijk aan in het team te spelen, maar het draaide net andersom uit. "Na een matig seizoen bij Oostende en in een nieuw team met vedetten had ik het wel aanvaard dat ik weinig had gespeeld in het begin", verklaarde Coopman.

Zeven weken op de tribune was te veel van het goede.

Maar in het begin kreeg hij juist wel kansen als invaller en als basisspeler om daarna uit de ploeg te verdwijnen. "Zo veel spelen was een aangename verrassing, maar daardoor kwam die periode in de tribune wel hard aan. Zeven weken is toch wel een beetje te veel van het goede."

"Ik hoop dat het geen zeven matchen meer gaat duren voor ik opnieuw speel", ging hij verder. "Het is goed dat er opnieuw een bekermatch is bijgekomen, maar wel jammer dat het Europese verhaal is afgelopen. Daar had ik wel op gerekend, op die extra matchen."

Gesprek met Bölöni

Na een gesprek met Bölöni kreeg hij in de 1/8 finale van de Croky Cup opnieuw zijn kans en die heeft hij ook gegrepen, want drie dagen later zat hij opnieuw in de selectie voor de competitiematch tegen Waasland-Beveren. Daar zit de aanpassing van flankaanvaller naar centrale middenvelder misschien voor iets tussen, al is de concurrentie op die posities niet van de poes.

Op de 6 en 8 van Haroun, Defour, De Sart en Hongla en op de 10 van Refaelov, Mirallas en Miyoshi. "In ons gesprek heeft hij ook aangehaald dat hij me meer als een nummer 8 of 10 ziet. Daar moet ik nu mijn plaats proberen af te dwingen. Gelukkig zijn beide posities niet helemaal nieuw voor mij", besloot hij.

Jupiler Pro League \\ Antwerp
 
 
 
Reacties.