Waasland-Beveren heeft geen goalgetter meer om het degradatiespook op z'n eentje weg te jagen...

09 december 2019 17:58

Sinds de promotie in 2012 heeft Waasland-Beveren zich steeds staande gehouden in de hoogste voetbalklasse, mede dankzij productieve spitsen. Het flirtte vaak met degradatie en dat is dit jaar niet anders. Alleen hebben ze nu geen goalgetter meer in de rangen...

Met 14 gemaakte doelpunten is er geen enkel team dat minder doelpunten gemaakt heeft dan Waasland-Beveren. Ook rode lantaarn Cercle Brugge niet. Dierckx, Badibanga en Koita zijn de drie topschutters met … twee goals. Sula en Forte zijn de twee enige diepe spitsen die de weg naar het doel wisten te vinden en laatstgenoemde voetbalt nu in de Serie B. De teller van centrumspitsen Durmishaj en Milosevic staat nog op nul. Anderlecht-huurling Dhauholou speelde vorige vrijdag zijn eerste minuten. Moet het dan van hem gaan komen?

Iemand met een neus voor de goal is dus wat ze nodig hebben op de Freethiel. Daar konden ze de voorbije jaren immers steevast op rekenen tijdens de reguliere competitie. Denk maar aan de spitsen en smaakmakers die er de laatste jaren rond liepen: Emond, Gano, Siebe Schrijvers, Thelin, Ampomah en Boljevic.

In het seizoen 2014-2015 scoorde Emond 13 goals gedurende de reguliere competitie. Hij gaf ook een assist. Gano trof een jaar later 10 keer raak en gaf ook een beslissende pass. In 2016-2017 waren Gano en Siebe Schrijvers allebei goed voor 5 doelpunten. Die eerste gaf 3 assists, die tweede 7.

In het seizoen 2017-2018 huurde W-B Thelin van Anderlecht en de Zweed vond dat jaar maar liefst 16 keer de weg naar doel. Nana Ampomah brak toen ook door met 7 stuks. Vorig seizoen liep er ook geen goalgetter pur sang rond bij de club, maar kon de voorlijn met Forte (5 goals, 2 assisits), Ampomah (7 goals, 6 assists) en Boljevic (3 goals, 6 assists) wel aardige statistieken voorleggen.

Het nummer 15 van de rangschikking weet dus waar de prioriteiten liggen in de wintermercato. Ook al zijn er nog maar negen wedstrijden na de winterstop, een spits die daarin een vijftal goals kan maken kan het verschil zijn tussen een verlengd verblijf in de Jupiler Pro League of het vagevuur van 1B.

Jupiler Pro League \\ Waasland-Beveren
 
 
 
Reacties.