Five-a-side Dirk Huysmans: een garantie op doelpunten

09 december 2019 18:36

Dirk Huysmans was een enorm getalenteerde speler. Hij werd door zijn goede prestaties bij Lierse in 1995 geselecteerd voor de Rode Duivels, maar een knieblessure gooide wat later roet in het eten. Desondanks bouwde hij in België een mooie carrière uit.

Door een zware knieblessure liep hij een lucratieve transfer naar Benfica mis. Bovendien bleef het voor Dirk Huysmans bij één cap, onder Paul Van Himst. Hij maakte deel uit van het legendarische Lierse dat in 1996-1997 met de landstitel aan de haal ging.

Na omzwervingen bij Standard, Germinal Beerschot en KV Mechelen zegde Huysmans in 2005 het profvoetbal vaarwel. Momenteel is Huysmans trainer van Turk Sport, dat uitkomt in de Antwerpse tweede provinciale.

Dit zijn de spelers die Dirk Huysmans koos voor zijn five-a-side:

Doelman: Stanley Menzo

“Een ongelooflijke winnaar, die heel goed kon meevoetballen. Op en top professional en waanzinnig goede doelman.”

Verdediging: Eric Van Meir

“Het blijft onwaarschijnlijk wat hij gepresteerd heeft in het seizoen dat we landskampioen werden. Als verdediger zestien keer scoren… ongelooflijk. Ik zie niemand hem dit nog nadoen. Van Meir was enorm sterk met het hoofd en quasi perfect tweevoetig.”

Aanval: Degryse, Nilis, Emile Mpenza

“In de aanval kies ik voor Marc Degryse. Een waanzinnig slimme voetballer, met heel goede voeten en overzicht. Daarnaast moet ook zeker Luc Nilis in de ploeg. Het was al een genot om hem op TV bezig te zien. Toen ik hem bij de Rode Duivels op training bezig zag, was het een en al genieten. Zijn balbehandeling en traptechniek waren onwaarschijnlijk goed. Ten slotte kies ik nog voor een van de Mpenza’s. Ik zou ze er allebei kunnen inzetten, maar ik opteer dan toch maar voor Emile. Hij was zo ontzettend snel, haast té snel. Na al die jaren heb ik nu nog regelmatig contact met Emile, die jeugdcoach is bij Antwerp.”

 
 
 
Reacties.