De grote paars-witte hoop: "Met Zetterberg aan efficiëntie gewerkt"

09 december 2019 07:15

Anderlecht zijnde moet je hopen dat Jérémy Doku snel de goal weet te vinden. Dan hebben ze een speler die het verschil op zijn eentje kan maken in moeilijke momenten. Tegen Charleroi was de 17-jarige zowat de enige die voor gevaar kon zorgen.

Zelfs Nurio - één van de snelste backs in België - moest af en toe aan de noodrem gaan hangen. Aan de andere kant beleefde Busi moeilijke momenten als Doku in zijn buurt opdook. "Ik had nu wel verwacht dat de ref sneller gele kaarten ging trekken. Maar dat mag geen excuus zijn. Ik focuste me op mijn dribbels. Het gaat ook steeds beter op rechts. Er volgt nu een moeilijk programma, maar we gaan hard werken om een maximum aan punten te pakken."

Met Zetterberg en Ngalula

Het is een grote ommekeer, want Doku - net als maatje Amuzu - viel lange tijd naast de ploeg. Begin dit seizoen etaleerden ze wel hun snelheid, maar ook hun gebrek aan precisie. "Francis en ik hebben daar hard aan gewerkt toen we naast de selectie vielen. We hebben met Pär Zetterberg en Floribert Ngalula aan onze efficiëntie gewerkt."

Doku werd weer opgenomen bij de wedstrijdselectie en lijkt nu wel klaar te zijn om zijn stempel te drukken. "Ik hoop het. Kompany en Vercauteren hebben veel met mij gesproken. Het lukt me nu om beter te doseren. De kritiek was logisch, want ik gaf geen assists en scoorde niet. Maar daar blijf ik aan werken."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Charleroi
 
 
Reacties.