🎥 Recidivist Carcela: overzicht van zijn vijf directe rode kaarten

09 december 2019 16:04

Mehdi Carcela is een artiest op het voetbalveld. Een genot om naar te kijken, maar helaas gaat het licht bij hem al wel eens uit. Carcela incasseerde in Moeskroen al zijn vijfde directe rode kaart uit zijn carrière. We maakten voor u een overzicht

Mehdi Carcela was tegen Moeskroen helaas niet aan zijn proefstuk toe. Al vier keer eerder pakte de spelmaker van Standard een directe rode kaart, wat enorm veel is voor een aanvallende speler.

Maandagmiddag maakte het Bondsparket bekend dat ze (slechts?) drie weken schorsing voorstellen voor de aanslag op de enkels van Mohamed.

2009-2010: Champions League, Arsenal uit

Op speeldag 5 van de groepsfase van de Champions League trok Standard naar Londen. Arsenal won de partij met 2-0. In de slotfase van de partij pakte de gefrustreerde Carcela rood na een akkefietje met Cesc Fabregas. Eerst trapte de Marokkaan de bal woedend weg, waarna hij neus aan neus ging staan met de Arsenal-aanvoerder en een hoofdbeweging maakte. Bekijk de beelden hier.

2013-2014 (1): OH Leuven uit

Op bezoek bij OHL wordt Carcela vijf minuten voor rust zwaar aangetrapt door Cerigioni, die terecht een rood karton onder de neus geduwd krijgt. Carcela wordt verzorgd en strompelt enkele minuten later -hij had een enkelbreuk opgelopen- terug het veld op, waarna hij andermaal stevig wordt aangepakt door Bjorn Ruytinx, die geel krijgt. "El Toro" ging toch nog verhaal halen bij Carcela, waarna die furieus rechtspringt en Ruytinx een schandalige slag in het gezicht verkoopt.

2013-2014 (2): Anderlecht thuis

Ook in PO I van datzelfde seizoen liet Carcela zich van zijn slechtste kant zien. In de thuismatch tegen Anderlecht zette hij eerst zijn team met een knap doelpunt op voorsprong. In het slot van de wedstrijd werd hij terecht naar de kant gestuurd na een wel heel brutale tackle op het onderbeen van Anthony Vanden Borre.

2018-2019: Waasland-Beveren uit

Ook vorig seizoen nog werd Carcela uitgesloten. Op speeldag twee viel Carcela in de tweede helft in, maar hij zou de wedstrijd niet uitspelen. Aan het einde van de wedstrijd brak hij een aanval van Waasland-Beveren af. In plaats van de speler neer te trekken, maakte hij een trappende beweging. Zeker geen doodschop, maar wel een zeer cynische fout. In elk geval voldoende voor Bram Vandendriessche om Carcela vroegtijdig naar de kleedkamers te sturen.