Genk met een positief gevoel naar Napels: "Er werd over ons gepraat alsof we laatst waren"

09 december 2019 17:20

De 1-2 van Sander Berge afgelopen zaterdag brak de ban voor Racing Genk: de eerste zege onder T1 Hannes Wolf was na vier matchen zonder overwinning een feit. Nu volgt een trip naar Napels, waar de landskampioen niets te verliezen heeft.

Over het geleverde spel wil men bij KRC Genk niet lang blijven stilstaan na de 1-2 op Cercle Brugge. De eerste zege sinds eind oktober was meer dan welkom voor de Limburgers, die dinsdag voor een nieuwe topaffiche staan. "Het is fijn om met een zege op zak naar Napoli te reizen", aldus Sander Berge.

Niets te verliezen

De loodzware druk die de spelers de voorbije weken op hun schouders voelden is even niet meer voelbaar. De club heeft immers niets meer te verliezen in haar laatste Champions League-duel van deze campagne en kan zonder complexen op zoek gaan naar een stunt. Het resultaat is dinsdag dus van ondergeschikt belang, al mag het natuurlijk ook geen blamage worden.

De zwarte novembermaand is dus verteerd bij Sander Berge en zijn ploegmaats, al kan hij die slechte resultaten wel relativeren. "Als we even naar de rangschikking kijken staan we maar op drie punten van Zulte Waregem, KV Mechelen en de top-6. Er werd over ons gepraat alsof we laatste stonden, komaan zeg. Als we thuis tegen Waasland-Beveren winnen kunnen we opnieuw een goede zaak doen", besloot Berge. Maar eerst met een goed gevoel terugkeren uit Italië natuurlijk.

Champions League \\ KRC Genk \\ Napoli
 
 
 
Reacties.