De CL-teerling is geworpen: Ajax uitgeschakeld na thuisnederlaag, doelpunt van Lukaku helpt Inter niét voorbij Barcelona

10 december 2019 22:56

KRC Genk verliet vanavond het CL-toneel met een zware 4-0-pandoering op het veld van SSC Napoli. Maar wat gebeurde er verder op de Europese velden? Een overzicht.

(E) SSC Napoli 4 - 0 KRC Genk 
(E) RB Salzburg 0. - 2 Liverpool FC

De twee favorieten van groep E lieten zich niet verrassen en overwinteren in de Champions League. The Reds zijn groepswinnaar, terwijl Salzburg naar de Europa League mag.

(F) Borussia Dortmund 2 - 1 Slavia Praag
(F) Internazionale FC 1 - 2 FC Barcelona

Romelu Lukaku scoorde vanavond voor Inter, maar toch slaagden de Italianen er niet in om een veredeld B-elftal van Barcelona opzij te zetten. Borussia Dortmund deed wel wat nodig was en overwintert. Big Rom moet naar de Europa League.

(G) SL Benfica 3 - 0 Zenit
(G) Olympique Lyonnais 2 - 2 RB Leipzig

De kaarten in groep G waren al zo goed als geschud. Leipzig bekert als groepswinnaar door op het Kampioenenbal. Dat geldt overigens ook voor Lyon. Benfica mag door de ruime overwinning tegen de Russen naar de Europa League.

(H) AFC Ajax 0 - 1 Valencia
(H) Chelsea FC 2 - 1 Lille OSC

Ajax stond vorig seizoen nog in de halve finale, maar de droom is voorbij. De Ajacieden eindigen derde na Valencia en Chelsea na een verrassend verlies in de eigen ArenA tegen de ploeg uit de Appelsienenstad.

Redactie

Champions League \\ Ajax \\ KRC Genk \\ Liverpool FC \\ Chelsea \\ Lyon \\ Lille OSC \\ Inter Milaan \\ SL Benfica \\ Red Bull Salzburg \\ Borussia Dortmund \\ Valencia CF \\ Barcelona \\ Napoli \\ Zenit St Petersburg \\ Slavia Praha \\ RB Leipzig
 
 
Reacties.