Verwelkomt Genk in januari een nieuwe doelman? De Condé - "Ik zeg niet ja, maar ook niet nee"

10 december 2019 09:13

Door de zware blessure van eerste doelman Danny Vukovic en de keuze om geen nieuwe doelman aan te trekken in de zomermercato rekent Genk nu op twee jonge doelmannen: de 21-jarige Gaëtan Coucke en de 17-jarige Maarten Vandevoordt. Komt er in januari dan toch nog een nieuwe keeper?

Danny Vukovic is nog minstens een paar maanden out, Gaëtan Coucke verhuisde na een mindere periode naar de bank en nu rekent de landskampioen op de jonge, onervaren Maarten Vandevoordt; dat is de huidige keeperssituatie bij Racing Genk. Een nieuwe doelman halen in januari is dus niet vergezocht.

Geen spijt

"Ik zeg op dit moment niet ja, maar ook niet nee. Dat gaan we nu intern bespreken", gaf technisch directeur Dimitri de Condé aan bij Het Belang van Limburg. "Het zal afhangen van hoe onze doelmannen zich de komende weken profileren, maar ze hebben allebei veel potentieel."

Toen Vukovic zich zwaar blesseerde koos de club er bewust voor om in te zetten op de eigen jeugd. Daar heeft het geen spijt van. "Het is te makkelijk om de mindere resultaten enkel en alleen op de keepersproblemen af te schuiven. Onze filosofie houdt in dat we jeugdspelers kansen geven en daar sta ik nog steeds achter."

Champions League \\ KRC Genk \\ Napoli \\ België
 
 
 
Reacties.