"Er gebeuren altijd vreemde dingen op de slotspeeldag... Hopelijk wordt Club daar niet de dupe van"


Foto: © photonews 10 december 2019 06:10

Dinsdag gaat Racing Genk in zijn laatste Europese wedstrijd van het seizoen op bezoek bij Dries Mertens en co. Zowel Racing Genk als Napoli beleven een moeilijke periode. Woensdag ontvangt Club Brugge Real Madrid, dat zijn laatste vier duels in La Liga won. Eden Hazard is er zoals bekend niet bij.

Racing Genk: "Niet panikeren is de boodschap"

Racing Genk trekt voor zijn laatste Europese opdracht naar Italië. Net als de landskampioen loopt het ook bij Napoli niet zoals het hoort dit seizoen. "Het werd al snel duidelijk dat deze poule met de huidige Genkse kern iets te hoog gegrepen was", vertelt Eric Van Meir.

"In het begin dacht men dat dat Salzburg een haalbare kaart was, maar dat is toch een ploeg met ongelooflijk veel kwaliteit. Vergeet niet dat de Oostenrijkers Liverpool uit het toernooi kunnen kegelen, dat zegt toch iets."

Ondanks het moeilijke seizoen van Genk tot dusver predikt Van Meir rust. "Het klopt dat Genk al uit de Beker ligt, Europees uitgeschakeld is en er slecht voor staat in de strijd om PO I. Toch komt dit voor mij niet helemaal als een verrassing. Er is de voorbije zomer heel veel kwaliteit vertrokken. De nieuwkomers waren vaak erg jong, en dat heeft tijd nodig, dat kan niet anders. Laat ze er in Genk nu maar alles aan doen om bij die top 6 te geraken. Volgend seizoen zijn die jongens een jaartje ouder, kennen ze de club beter en dan is Genk weer klaar voor een stapje hoger. Ze mogen vooral niet panikeren nu, en dat zie ik ook niet gebeuren."

Club Brugge: "Hopelijk wordt Club niet de dupe"

Club Brugge ontvangt woensdag Real Madrid. Een tweede plaats zit er niet meer in voor de ploeg van Philippe Clement, maar ook de derde plaats is nog niet helemaal veilig gesteld. Club heeft een punt voorsprong op Galatasaray, dat op bezoek gaat bij groepswinnaar PSG. In normale omstandigheden is Galatasaray quasi kansloos op bezoek bij het Parijse sterrenensemble. PSG is echter al zeker van groepswinst, dus is het maar de vraag met welke spelers ze aan de aftrap zullen komen tegen de ploeg van Fatih Terim.

"Normaal gezien moet PSG met de vingers in de neus kunnen winnen van Galatasaray. Maar natuurlijk: met welk elftal zullen ze aan de aftrap verschijnen? Er gebeuren op die slotspeeldag elk jaar heel vreemde dingen... Ik hoop maar dat Club daar niet de dupe van zal worden. Ze verdienen die derde plaats dubbel en dik. Ze toonden in deze campagne veel mooiere dingen dan de Turken", aldus Van Meir.

Champions League \\ Club Brugge \\ KRC Genk \\ Real Madrid \\ Napoli
 
 
 
Reacties.