De schreeuw om een VAR in B klinkt steeds luider: "Behandel ons als professionele clubs"

10 december 2019 06:33

Nu iedereen de voordelen van de VAR kent en pleiten OHL en Beerschot voor een VAR in 1B. Beide ploegen voelden zich na de voorbije speeldag in de Proximus League benadeeld door fouten van de arbitrage.

Zo deden Joren Dom en Tom Van Hyfte meteen na de wedstrijd beklag bij onze journalisten ter plekke. "Als ze geld hebben voor de VAR in 1A, moet die er ook komen in 1B", liet die eerste optekenen omdat hij het niet eens was met zijn rode kaart. "Hoe lang gaat het nog duren voor er een VAR is in 1B", vroeg Van Hyfte zich af na twee strafschoppen voor Lommel tegen OHL.

Dit seizoen nog

De Vlaams-Brabantse club volgde haar middenvelder in zijn redenering en kwam op de eigen webstek terug op zijn vraag. "Het is ook niet onze bedoeling om specifiek de scheidsrechters van vrijdag te viseren, maar we willen wel dit moment aangrijpen om de KBVB en de Pro League op te roepen om de ploegen van 1B ook als professionele ploegen te behandelen."

OHL wil, nu de competitie stilaan in een beslissende fase komt, dat de videoref dit seizoen nog wordt ingevoerd in eerste klasse B en zal vragen of de Pro League het thema op haar agenda zet.

1e klasse B \\ OH Leuven \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.