Vandereycken neemt het op voor Courtois: "Hij kreeg kritiek omdat veel journalisten contact hadden met Keylor Navas"

10 december 2019 10:42

In de aanloop naar het treffen tussen Club Brugge en Real Madrid in de Champions League blikt voormalig bondscoach René Vandereycken in de Spaanse pers terug op de moeilijke periodes van Thibaut Courtois en Eden Hazard bij Madrileense club.

In het Spaanse AS liet Vandereycken zich uit over de aanpassingsperiode van Eden Hazard. "Hazard kwam van een ander land, waar er een ander voetbal gespeeld wordt, ook tactisch", stak de ex-bondscoach van wal. "Spelers hebben een aanpassingsperiode van een half of zelfs een volledig seizoen nodig. Bovendien verkeerde hij in die eerste drie maanden ook niet in zijn beste vorm. Hij zal nog fantastische dingen laten zijn de komende jaren."

Thibaut Courtois speelt al langer bij Real en kreeg ook al meer te verduren wat kritiek betreft. Niet altijd even gegronde kritiek, vindt Vandereycken. "Het was niet zijn schuld dat het team slecht draaide in het begin van het seizoen. Bij het minste werd hij bekritiseerd en niet eens altijd om voetbalgerelateerde zaken", oordeelde hij.

"Soms kreeg hij zonder reden kritiek. Als hij veel fouten had gemaakt, dan was die kritiek terecht. Maar hij moest ook veel slikken omdat veel fans en journalisten in contact staan met die andere doelman, Keylor Navas (nu PSG, nvdr.). Hij mag dan wel de Champions League gewonnen hebben, maar nu keept er een beter doelman bij Real. Iedereen maakt wel eens een fout, maar de kritiek op Courtois was buitensporig", besloot Vandereycken.

Champions League \\ Club Brugge \\ Real Madrid
 
 
 
Reacties.