Champions League op dinsdag: de Europa League is straks minstens twee topfavorieten rijker

10 december 2019 14:53

Vanavond valt het doek over groepen E, F, G en H in de Champions League. Voor Genk zit er niet meer in dan scherprechter te spelen in een poule waar voor de rest nog alles mogelijk is. En groep E is lang niet de enige spannende groep.

Groep E

Salzburg neemt geen vrede met de derde plaats. Als het Liverpool klopt met een betere score dan 4-3 (de uitslag van de heenmatch) overwinteren de Oostenrijkers in het Kampioenenbal. En zelfs in dat geval kan Liverpool nog overleven in de Champions League, maar dan moet Genk winnen in Napels. Dries Mertens en co worden minstens tweede als ze niet verliezen of als Liverpool niet verliest.

In deze poule verliezen we: of de titelverdediger, of een coach die de Beker met de Grote Oren al driemaal won (Ancelotti), of sensatie Erling Haland. De ploeg die derde wordt is meteen een van de favorieten voor de eindzege in de Europa League.

Groep F

Hetzelfde geldt voor deze groep, waar Borussia Dortmund of Inter Milaan naar de Europa League wordt verwezen. Barcelona is reeds groepswinnaar en Slavia Praag is op alle fronten uitgeschakeld.

Voor de rest is het simpel. De Duitsers, zonder de geblesseerde Witsel, moeten meer punten halen dan Inter. T. Hazard is wel fit. De tegenstander van de Borussen is op papier wel gemakkelijker: thuis tegen het zwakke broertje van de poule. Het Inter van Lukaku ontvangt het grote Barcelona. De Italianen kunnen wel opgelucht ademhalen dat Messi rust krijgt.

Groep G

Koploper RB Leipzig is al zeker van de knock-outfase en kan aan de leiding blijven door minstens gelijk te spelen tegen Lyon. Als de Fransen winnen worden zij groepswinnaar. Zenit kan nog tweede worden in de groep als ze beter doen dan Lyon. Voor Benfica is de derde plaats ook nog niet verloren. Twee wedstrijden op het scherpst van de snee en met een Belg: Jason Denayer.

Groep H

Dé revelatie van vorig jaar, Ajax, is nog niet zeker van de 1/8 finale. Dat zijn ze wel als Chelsea niet de volle buit pakt tegen het uitgeschakelde Lille, met Osimhen, en ze zelf niet verliezen van Valencia. Maar dat wordt geen evidente zaak, want ook de Spanjaarden kunnen maar beter winnen. Als de Blues het zwakke broertje van de poule kloppen zijn ze automatisch gekwalificeerd.

Een centje extra verdienen op deze dinsdagavond? Zet in op Barcelona via betFIRST en krijg 5,10 keer je inzet terug!

Hannes Van Gael

Champions League \\ Ajax \\ KRC Genk \\ Liverpool FC \\ Chelsea \\ Lyon \\ Lille OSC \\ Inter Milaan \\ SL Benfica \\ Red Bull Salzburg \\ Borussia Dortmund \\ Valencia CF \\ Barcelona \\ Napoli \\ Zenit St Petersburg \\ Slavia Praha \\ RB Leipzig
 
 
Reacties.