Sonck haalt herinneringen op aan Vandevoordt: "Ik zei dat hij er af en toe eentje mocht binnenlaten voor het vertrouwen van de spelers, maar hij pakte alles"


Foto: © photonews 10 december 2019 07:33

Bij Racing Genk staat er sinds de 1/8 finale van de Beker van België een nieuwe doelman tussen de palen: Maarten Vandevoordt. Amper 17 jaar is hij, maar toch maakte hij al op heel wat mensen indruk. Wesley Sonck is er daar een van.

"Op zijn leeftijd heb ik niemand beter gezien dan hij. Het is onwaarschijnlijk. Niet alleen met de voeten, maar ook met de handen", liet Wesley Sonck maandagavond optekenen in Extra Time. De voormalige aanvaller zag Maarten Vandevoordt vaak bezig als beloftentrainer bij KRC Genk.

Uitstraling

"Ik trainde de jongens van 14 tot 18 jaar en hij stond af en toe bij ons in doel. En bij afwerkingsvormen met spitsen kunnen de ballen heel snel achter elkaar komen. Ik zei hem dat hij er gerust een mocht binnen laten als ze te snel kwamen. Al was het maar om de spelers vertrouwen te geven. 'Nee, trainer. Ik ga ze allemaal pakken', reageerde hij toen. En hij pakte ze ook allemaal", aldus Sonck.

Maar hij was niet de enige die onder de indruk was van de jonge goalie. "Vorig seizoen, onder Philippe Clement, ging hij mee op winterstage en toen dacht iedereen: 'wat is dat hier'?", ging Sonck verder. "Hij straalt een zekere rust uit. Dat heb je of dat heb je niet", was analist Youri Mulder onder de indruk. "Hij is stoïcijns kalm", besloot Sonck. 

Champions League \\ KRC Genk \\ Napoli
 
 
 
Reacties.