Verschaeren, Clement en Rode Duivels genomineerd voor Belofte, Coach en Ploeg van het jaar


Foto: © photonews 10 december 2019 07:50

Op 21 december deelt Sportspress, de beroepsorganisatie van Belgische sportjournalisten, de trofeeën voor Sportman, Sportvrouw, Belofte, Ploeg, Coach en Paralympiër van het Jaar uit. Philippe Clement, Yari Verschaeren en de Rode Duivels behoren tot de kanshebbers.

In de twee hoofdcategorieën zijn er geen genomineerden uit de voetbalwereld. Wielrenners Campenaerts, Evenepoel en Van Aert zijn genomineerd voor Sportman en Derwael (turnen), Meesseman (basketbal) en Thiam (atletiek) zijn genomineerd voor Sportvrouw van het Jaar.

Voor de trofee van beste belofte behoort er wel een voetballer tot de kanshebbers. Yari Verschaeren was in 2019 een van de lichtpuntjes bij Anderlecht. De 18-jarige middenvelder moet het afleggen tegen Thibau Nys (veldrijden) en Nina Sterckx (gewichtheffen).

Philippe Clement is samen met Jacques Borlée (atletiek) en Shane McLeod (hockey) genomineerd voor Coach van het Jaar. De Rode Duivels kunnen dan weer Ploeg van het Jaar worden na hun bronzen WK-medaille. De Belgian Tornados (atletiek mannen) en de Red Lions (hockey mannen) zijn de andere kanshebbers.

Jupiler Pro League \\ Champions League \\ Anderlecht \\ Club Brugge \\ België
 
 
 
Reacties.