Preud'homme bijt van zich af na kritiek op zijn persoon: "Komt van mensen uit de rand van het voetbal"

11 december 2019 15:20

Michel Preud'homme kreeg de nodige kritiek nadat hij na de match tegen Moeskroen zijn spelers verdedigde. Paul-José Mpoku en Mehdi Carcela hadden - terecht - rood gekregen. Preud'homme stelde zijn mening bij, maar vindt niet dat hij zich moet verdedigen.

Uiteraard ging het ook over die reactie na de match. Preud'homme beet van zich af. "Ja, ik heb die kritiek ook gehoord. Het komt vooral van mensen uit de rand van het voetbal. Ze willen zich wat in de kijker zetten", vindt MPH. "Tijdens of meteen na een match hebben wij nog geen beelden gezien. Misschien moet ik me in de toekomst ook beperken tot algemeenheden, zoals ze in het buitenland doen."

Preud'homme had nu uiteraard wel de beelden gezien en stelde zijn mening bij. "Ik probeer mijn spelers altijd te verdedigen. Mehdi en Polo zijn geen gemene voetballers, wel creatieve. Ik wilde gewoon iedereen op de kleine foutjes wijzen die constant op hen gemaakt werden en die voor frustraties kunnen zorgen. Die beelden zijn natuurlijk impressionant. Zulke fouten moet je altijd proberen vermijden."

Johan Walckiers

Europa League \\ Standard \\ Arsenal
 
 
Reacties.