Zes maanden na vertrek uit JPL staat goudhaantje al voor vertrek naar Engelse topclub

11 december 2019 15:44

Charleroi mag zich al stilaan gaan opmaken om nog eens langs de kassa te passeren. De Carolo's verkochten deze zomer Victor Osimhen aan het Franse Lille, maar zijn passage daar zou wel eens van hele korte duur kunnen zijn.

Bij Lille maken ze zich al zorgen, want ze weten dat de prestaties van hun spits de ogen van heel wat topclubs geopend heeft. Met 9 goals en 3 assists in 16 matchen is Osimhen de beste jonge aanvaller die er in de Ligue 1 rondloopt. De nog steeds maar 20-jarige Nigeriaan heeft zijn overstap dus goed verteerd.

Zes maanden nadat hij zijn vijfjarig contract bij Lille tekende is er al sprake van een nieuwe transfer. Tottenham - en met name José Mourinho - zou wel iets zien in zijn profiel. "Of hij hier nog gaat zijn in januari? Ik denk van wel, maar zeker kan je van niks zijn in het voetbal", zuchtte manager Christophe Galtier.

15 procent

Die ziet volgens de Franse media de bui ook wel al hangen. Lille wil graag nog wat langer profiteren van de aanvaller, maar weet ook dat als de Engelse topclubs de realiteit van het geld domineert. Ze kochten Osimhen voor 12 miljoen van Charleroi en zullen daar wel een meervoud van vragen. 

Wat trouwens ook niet slecht is van Charleroi, want zij hebben nog 15 procent op de meerwaarde in een clausule staan. Dat betekent dat de kassa van de Zebra's ook nog wel gespijsd zou kunnen worden.

Johan Walckiers

Champions League \\ Chelsea \\ Lille OSC
 
 
Reacties.