Preud'homme trots op spelers en hekelt gebrek aan respect in België: "Hecht veel maar waarde aan appreciatie in buitenland"

12 december 2019 22:11

Wat als? Dat gaat de komende dagen veel gebruikt worden in Luik. De Rouches hadden - zonder het op dat moment te weten - de kwalificatie in handen. "Als we geweten hadden wat er nog ging gebeuren in Frankfurt-Guimaraes hadden we sneller en anders gewisseld", zuchtte Michel Preud'homme.

Preud'homme kon het natuurlijk niet weten. Guimaraes scoorde nog in minuut 85 en 87. Indien Standard die 2-0 had kunnen vasthouden, waren ze geplaatst. "Wat er gebeurde? Het is niet zozeer een gebrek aan concentratie, het is wel te wijten aan de kwaliteit van de tegenstander."

"De snelheid van uitvoering, de perfecte voorzet, de 1-2 waar veel spelers net een tikkeltje te laat kwamen,... Dit was niet tegen Arsenal B hé. Die jonge spelers hebben ook kwaliteiten, maar dat wist ik wel al. Toen we naar Arsenal trokken, leek het alsof we tegen een juniorenelftal gespeeld hadden."

Negativiteit

Op dat moment nam Preud'homme een briefje uit zijn zak. "Die ploeg was gemiddeld 23,5 jaar oud en wij 24. Ik hoorde Philippe (Clement) gisteren zeggen dat zijn jonge ploeg het moeilijk had tegen Real Madrid, terwijl zij 25,5 jaar oud gemiddeld waren. Soms lanceert men zaken en worden die ook geloofd", haalde MPH uit naar de pers.

Om nog verder te gaan. "Ik ben trots hoe we deze campagne gespeeld hebben. We hebben in Arsenal proberen voetballen zoals we in België doen. Dat werd geapprecieerd door de pers en de managers in het buitenland. Zoals de coach van Frankfurt ook respect toonde. Daar hecht ik veel meer waarde aan dan alle negativiteit in België."

Johan Walckiers

Europa League \\ Standard \\ Arsenal
 
 
Reacties.