Opnieuw geen Barça - Real? 18.000 Catalanen willen Camp Nou bezetten


Foto: © photonews 12 december 2019 21:48

Volgende week staat de Clasico tussen FC Barcelona en Real Madrid eindelijk op het programma. Al dreigt er opnieuw roet in het eten gegooid te worden.

De Clasico stond normaliter op 26 oktober op het menu. In die periode was het echter onrustig in Catalonië nadat enkele regeringsleiders werden veroordeeld voor het organiseren van een referendum voor onafhankelijk.

De ordediensten konden de veiligheid voor de spelers van Real Madrid niet garanderen. Maar dat dreigt opnieuw zo te zijn. Democratic Tsunami - een protestgroep die ijvert voor de Catalaanse onafhankelijkheid - plant nieuwe acties.

Op de matchdag wil de protestgroep Camp Nou bezetten. Dat met één doel: de Clasico boycotten en een signaal de wereld insturen. Waarom net deze match? De topper wordt niet alleen over de hele wereld bekeken, maar De Koninklijke wordt ook gezien als dé club van de elite en het koningshuis. 

18.000 aanwezigen?

Via sociale media hebben al 18.000 Catalanen toegezegd om aanwezig te zijn op de bezetting. De ordediensten wachten voorlopig af, maar het is niet onmogelijk dat er opnieuw geen Clasico zal gespeeld worden. En in dat geval lijkt een match op neutraal terrein de enige oplossing.

Primera Division \\ Champions League \\ Barcelona \\ Real Madrid
 
 
 
Reacties.