Mpoku in zak en as: "Kwaad, gefrustreerd, ontgoocheld,..."

12 december 2019 22:38

De ontgoocheling was het grootst bij Paul-José Mpoku. De kapitein was voorop gegaan in de strijd en had negentig minuten zich de longen uit het lijf gelopen. Toen hij achteraf te horen kreeg hoe dichtbij de kwalificatie was geweest, zat hij in zak en as.

"Kwaad, gefrustreerd, ontgoocheld...", zo vatte hij het samen. "Het gebeurt niet veel dat een Belgische ploeg het zo goed doet tegen een ploeg als Arsenal. Tot de 2-0 stonden we goed, maar daarna konden we weer de nul niet houden."

Daar heeft hij ook een uitleg voor. "Ondanks de 2-0 wilden we nog steeds naar voor. Soms moet je ook eens een match kunnen lamleggen. Gewoon in blok en alles dichtdoen. Maar ik begrijp dat ook, we hebben een ploeg die altijd naar voor wil. In een match moet je snel keuzes maken. Nee, ik wist niet wat er gebeurde in Frankfurt, maar wij hadden maar één plan: winnen."

Er was trouwens nog een match in een match. Al in de beginfase was duidelijk dat er iets aan de hand was tussen Mpoku en Mattéo Guendouzi. "(aarzelt) Dat waren kleine problemen, dat gebeurt. Wat? Euh, dat kwam nog uit de vorige match dat we tegenover elkaar stonden..."

Johan Walckiers

Europa League \\ Standard \\ Arsenal
 
 
Reacties.