Standard laat kwalificatie liggen: zelf winst uit handen gegeven en Guimaraes wint van Frankfurt

12 december 2019 20:45

Standard heeft thuis de Europese topclub Arsenal op een gelijkspel gehouden. Maar dat gaan ze hun toch wel beklagen, want ze stonden 2-0 voor en hadden de kwalificatie kunnen verdienen, want Guimaraes ging verrassend winnen in Frankfurt. Wat een zonde...

Standard tegen Arsenal B, want met al die gekwetsten stonden er wel een paar namen op het veld die anders niet in aanmerking waren gekomen. Maar goed, individueel was de kwaliteit er uiteraard nog wel, enkel de automatismen waren niet optimaal. Standard voetbalde goed mee en was de evenknie. 

Fai slecht, Bodart uitmuntend

Maar toch was dé man van de eerste helft doelman Arnaud Bodart. En daar mag rechtsachter Collins Fai heel dankbaar voor zijn of er waren hem minstens drie goals aangewreven. Saka pakte hem keer op keer op snelheid of terwijl hij niet stond op te letten. Bodart pakte zo drie-vier loepzuivere kansen.

Bij Standard liep het wel goed op het middenveld en Mpoku kon zijn stempel drukken. Maar zijn maats vooraan waren niet zo oplettend. Carcela en Emond liepen ofwel verkeerd of verloren de bal alweer snel. Al bij al een redelijke eerste helft van de Rouches, dankzij - nog maar eens - Bodart.

Blunderende Engelse defensie

En dan geschiedde het wonder. Bastien mocht heel hoog oprukken met de bal en besloot te schieten. Via de arm van Sokratis werd doelman Martinez verrast en stond er zowaar 1-0 op het bord. Goed voor het prestige op dat moment, want nadat Guimaeres op voorsprong was gekomen in Frankfurt, zetten de Duitsers de situatie al snel recht. 

Arsenal besefte dat ze iets moesten doen, want Frankfurt kwam zo aan de leiding. Standard stond echter als een blok en kwam zelfs op 2-0. Weer een afgeweken schot, deze keer Amallah.

Maar dan de overmoed? Of was het toch uitblinker Saka die het verschil maakte. Eerst met een goeie assist op Lacazette die Laifis aftroefde en binnenkopte. Daarna met een eigen snedige actie en een schot dat in de verste hoek verdween. Van 2-0 naar 2-2 in geen tijd. 

Maar wat gebeurde er toen in Frankfurt? Guimaraes maakte er in de slotfase nog 2-3 van. Bij winst was Standard dus gekwalificeerd geweest...

Johan Walckiers

Europa League \\ Standard \\ Arsenal
 
 
Reacties.