Ajax-killer Ndayishimiye verklaart vertrek bij Anderlecht en looft Verheyen: "Hij zei: 'bewijs maar dat ze het verkeerd hebben'"

13 december 2019 15:12

Willem II won vorige week met 0-2 op het veld van Ajax. Mike Trésor Ndayishimiye had daar een groot aandeel in.

De twintigjarige Belg speelde in België voor FC Avenir Lembeek en  FC Tubeke vooraleer hij bij Anderlecht belandde. Daar speelde hij onder meer in de Youth League, maar vertrok hij in de zomer van 2018 om niet veel later een contract te tekenen bij het Nederlandse NEC.

De club uit Nijmegen verhuurt hem dit seizoen aan Willem II, waar hij het de laatste weken uitstekend doet. Tegenover Voetbal International had Ndayishimiye het over zijn vertrek bij Anderlecht.

“Op een bepaald moment ontstonden er wat problemen. Ik wou in mijn derde jaar bij de beloften uitzicht hebben op de A-kern. Gewoon meetrainen: meer was het niet. Ik vond dat ik daar aan toe was. Maar die kans kreeg ik niet.”

“Daarop besloot ik mijn contract niet te verlengen. En toen mocht ik niet meer spelen. Het gebeurt overal, hoor, maar niemand hoort het en geeft er iets om als je nog geen naam hebt. Ik werd zelfs teruggezet naar U19. Het was een mentale test. Maar uiteindelijk ben ik er sterker van geworden.”

Uiteindelijk zou bondscoach Gert Verheyen Ndayishimiye redden: “Hij heeft altijd gezegd dat hij niet aan mij twijfelde. ‘Bewijs maar dat ze het verkeerd hebben’", zei hij. “Ik trainde bij Anderlecht om me bij het nationale team te laten zien met goals en assists.”

Jupiler Pro League \\ Nederlandse Eredivisie \\ Europa League \\ Anderlecht \\ Heerenveen \\ Willem II
 
 
 
Reacties.