Roeselare en OHL delen de punten na een aangename wedstrijd, bezoekers verliezen topschutter Henry in slotfase

13 december 2019 22:23

Roeselare - OHL is vrijdagavond op 2-2 geëindigd. Roeselare was de betere ploeg, maar moest twee keer terugvechten na een achterstand.

Roeselare nam de wedstrijd meteen in handen, zonder echt grote kansen te creëren. Op het kwartier leidde West-Vlaams balbezit een eerste grote kans in voor de bezoekers. Henry aarzelde niet: 0-1.

De thuisploeg was wat van slag en Leuven kreeg controle over de wedstrijd. We leken op weg naar een Leuvense voorsprong halverwege, maar zes minuten voor tijd trapte Casagolda de gelijkmaker tegen de touwen van buiten de zestien.  Casagolda kwam in januari over van… OHL.

Twee minuten later kreeg Roeselare nog een prima kans. Het schot van Carvalho strandde op de kruising. 1-1 aan de rust.

Tweede helft

Roeselare kwam opnieuw het gretigst uit de kleedkamer, maar opnieuw waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Sowah maakte er met een knap schot 1-2 van na een minuut of tien in de tweede periode.

De thuisploeg was even van slag, maar herpakte zich dan en zette koers richting doel van Henkinet. Eerst trapte de bedrijvige Andzouana nog op de paal, maar twintig minuten voor tijd was het wél raak. Nouri werd knap diep gestuurd en twijfelde niet: 2-2.

Leuven-topschutter Henry werd tien minuten voor tijd afgevoerd op een draagberrie. Hopelijk valt de schade mee voor hem.

In de stand schieten beide teams weinig op met dit punt. Leuven is met zeven op vijftien niet al te best aan de tweede periode begonnen.