Voorzitter De Witte, coach Thorup en goalgetter Depoitre geven voorkeuren prijs voor volgende ronde Europa League


Foto: © photonews 13 december 2019 07:13

KAA Gent is er ook na Nieuwjaar nog bij in de Europa League. Door de groepswinst spelen ze hun eerste wedstrijd in de zestiende finales bovendien ook op verplaatsing. Biedt dat perspectieven?

"Nu zijn er enkel nog goede ploegen over, dus makkelijk wordt het in die volgende ronde zeker niet meer", beseft coach Jess Thorup. "Gelijk tegen wie we spelen, het zal lastig zijn. Het is wel mooi dat we in januari in de voorbereiding naar iets kunnen uitkijken, de tegenstander is dan niet het belangrijskte."

Toch heeft de Deense coach wel een voorkeur: "Kopenhagen zou misschien wel interessant zijn voor mij. Ik zou dat wel leuk vinden, ook om te zien hoe de Deense competitie zich kan verhouden tegen de Belgische competitie. Het is wel een getalenteerd team met heel veel Europese ervaring."

Geen specifieke voorkeur, maar Rangers zou misschien wel leuk zijn

"Een voorkeur? Ik hou wel van het Britse voetbal en de Britse ambiance, dus misschien is Rangers wel een favoriet - al heb ik niet écht een droombestemming voor de volgende ronde", pikte Laurent Depoitre in na de wedstrijd.

En ook voorzitter De Witte kijkt uit naar de volgende ronde: "Ofwel een haalbare tegenstrever, ofwel een heel mooie tegenstrever. Ik vind dat we dit wel verdienen als Gent zijnde."

Europa League \\ KAA Gent \\ Oleksandria
 
 
 
Reacties.