🎥 Thorgan Hazard scoort opnieuw voor Dortmund, Bornauw bevrijdt Keulen en geeft rode lantaarn door

14 december 2019 17:45

In de Bundesliga hebben Dortmund en Bayern München geen steek laten vallen. Sebastiaan Bornauw zorgde met een doelpunt er mee voor dat Keulen van de laatste plaats weg is.

Geen verrassingen bovenaan het klassement. Borussia Dortmund kon op verplaatsing bij Mainz makkelijk winnen. Mede dankzij een knap doelpunnt van Thorgan Hazard won Dortmund met 0-4 en blijven de Borussen bovenin meedraaien.

Ook Bayern München haalde in de eigen Allianz Arena uit. Philippe Coutinho was de ster van de namiddag in het koude München met drie doelpunten. Zijn tweede rondde hij geweldig af. Thomas Müller en Robert Lewandowski (2x) zorgden voor de 6-1-eindstand tegen Werder Bremen, dat na 24 minuten al op voorsprong kwam.

Onderin het klassement heeft Keulen een gouden zaak gedaan door met 2-0 te winnen in de derby tegen Leverkusen. Sebastiaan Bornauw zorgde vijf minuten voor affluiten voor de bevrijdende 2-0. Birger Verstraete bleef negentig minuten op de bank. Door het gelijkspel van Paderborn tegen Union Berlin is Keulen nu van de laatste plaats weg.