Anderlechtse jonkies mogen zich aan warme ontvangst verwachten in Sclessin: "We mogen hen geen schrik aanjagen"

14 december 2019 07:30

Anderlecht heeft ook een beetje de vlucht vooruit genomen met zijn open brief. De kans dat het straks verkeerd afloopt in Standard is meer dan 50 procent. Dat heeft meerdere redenen, maar vooral: die jonge gasten zijn het niet gewend om in die omstandigheden te spelen.

Marco Kana, Killian Sardella, Jérémy Doku, zelfs Sambi Lokonga... geen van hen heeft enige ervaring met wat hen te wachten staat in Luik. De supporters van de Rouches staan scherp, want zij willen Anderlecht op een historische achterstand zetten. Dat ze die jonge gasten uit evenwicht kunnen brengen, zou voor hen de klap op de vuurpijl zijn.

Aartsrivalen

Sclessin gaat kolken en geen van voorgenoemde jongelingen heeft al ervaring met Europese verplaatsingen of gelijkaardige sfeer. In Jan Breydel misschien ja, maar Standard ontvangt Anderlecht traditioneel nog iets 'enthousiaster'. De wedstrijd tegen de aartsrivaal is - ongeacht de stand - altijd het hoogtepunt van het jaar aan de boorden van de Maas.

"Ik heb er nog niet over gesproken", zei Vercauteren vrijdag. "Dat ga ik houden voor de laatste tactische bespreking. Het heeft ook geen zin om hen schrik aan te jagen. We moeten sereen naar die wedstrijd toeleven."

Speciaal

Anderlecht heeft het de laatste jaren sowieso altijd moeilijk gehad in Luik. "Historisch gezien? Zetterberg vertelde me deze week dat hij nooit verloren heeft in Standard", grijnsde Vercauteren. "Het is uiteraard speciaal, het is anders dan andere matchen."

De 12 punten achterstand op Standard kunnen er 15 worden. Ongezien! "Tuurlijk had ik dat liever anders gezien. Tenslotte willen wij ook Europees spelen. Maar ik kijk nu niet te veel naar de rangschikking. De eindrangschikking is belangrijk. Daar zullen we zien hoe de waardeverhoudingen liggen."

Johan Walckiers

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Standard \\ Arsenal
 
 
Reacties.