Beerschot boekt dankzij onverwachte matchwinnaar derde uitzege op rij

14 december 2019 22:25

Een belangrijke afspraak stond er in 't Kuipje op het programma voor Westerlo en Beerschot. De thuisploeg moest zich herpakken na een 1 op 9. De ploeg van Losada wilde alleen op kop blijven in de tweede periode. Dylan Saint-Louis werd de onverwachte matchwinnaar voor Beerschot.

Beide coaches voerden drie wijzigingen door in vergelijking met de vorige competitiematch. Opvallende bankzitters waren Abrahams bij Westerlo en Noubissi bij Beerschot. Na een openingskwartier zonder kansen was er wel aan elke kant één grote mogelijkheid in enkele minuten tijd. Vetokele stevende alleen op doel af, maar stuitte op Vanhamel. Petrov plaatste nadien de bal naast.

Balverlies achterin bij Westerlo had ei zo na het openingsdoelpunt veroorzaakt. Vancamp besloot op Van Langendonck. Nadien nam Westerlo het heft wel in handen. Het won de meeste duels, waarna het dan al voetballend kon proberen de opening te vinden. Niet dat de bezoekende doelman tot een massa's saves gedwongen werd.

Prychynenko redt de meubelen

Het moet ook wat meezitten om tot scoren te komen. Een half afgeblokt schot van Keita dreigde aan de kleine baklijn in de voeten van Vetokele te belanden. Een uitstekende tackle van Prychynenko redde de meubelen voor Beerschot. Terwijl Westerlo het meeste aandrong, kreeg Beerschot haast een doelpunt cadeau door een misverstand tussen Koné en Biset. Van Langendonck belette Placca het scoren.

Vlak voor het uur was daar wel de treffer voor de bezoekers. Saint-Louis tikte aan de eerste paal de 0-1 binnen. Dat was zichtbaar een grote opsteker voor Beerschot. Het was nu zeker aan Westerlo om de opening te forceren, maar daar was het voetbal in de zone van de waarheid te slordig voor.

Westerlo op ruime achterstand in tweede periode

Brüls ondernam nog wel een poging, maar zijn schot miste net het doelkader. Zo was het doelpunt van Saint-Louis, meestal slechts bankzitter bij Beerschot, doorslaggevend. Het blijft zo wel comfortabel aan de leiding in de tweede periode. Westerlo van zijn kant zal stilaan vooral  naar het reguliere klassement moeten kijken.

1e klasse B \\ Westerlo \\ Beerschot
 
 
 
Reacties.