🎥 AZ op gelijke hoogte met Ajax, Feyenoord wint andere topper van PSV

15 december 2019 19:08

Verrassing of niet, AZ heeft Ajax bijgebeend in de Eredivisie. De Alkmaarders zetten in eigen huis de Amsterdammers opzij met 1-0.

Het was een sensationele topper tussen AZ en Ajax. Wie deze partij winde deed een gouden zaak in het klassement. Vooraf bedroeg het verschil tussen beide clubs drie punten in het voordeel van Ajax.

Het was uiteindelijk Myron Boadu die AZ de euforie bezorgde. Vlak voor de negentig minuten vol waren, maakte hij de beslissende 1-0 en bracht daarmee AZ op gelijke hoogte met Ajax in het klassement.

Super Sunday in Nederland want ook Feyenoord en PSV stonden tegenover elkaar. Steven Berghuis kende een knalprestatie. Hij zorgde er in zijn eentje voor dat de drie punten in Rotterdam bleven. Hij scoorde een hattrick. Gaston Pereiro kon enkele minuten voor tijd de eerredder maken voor PSV. Dankzij de zege komt Feyenoord nu op de zesde plek tot op drie punten van PSV, dat vierde blijft.

Cyriel Dessers heeft niet kunnen overtuigen in de wedstrijd tegen FC Utrecht. Heracles (9e) verloor op eigen veld van FC Utrecht met 1-3, dat nu vijfde staat. Dessers speelde negentig minuten, maar kwam niet tot scoren. Hij blijft wel topschutter.

{INSERT_MATCHES_TODAY}

{INSERT_RANKING}

Dante Bellon

Nederlandse Eredivisie \\ Feyenoord \\ PSV \\ Ajax \\ AZ Alkmaar \\ Utrecht \\ Heracles
 
 
Reacties.