Cristiano Ronaldo heeft opnieuw record te pakken waar hij al vijftien jaar aan werkt

15 december 2019 20:56

Cristiano Ronaldo mag alweer een record toevoegen aan zijn palmares. De Portugees scoorde al voor het vijftiende seizoen op rij meer dan tien doelpunten.

Zondagmiddag passeerde Cristiano Ronaldo de kaap van tien doelpunten in alle competities. De Portugese balvirtuoos deed dat al voor het vijftiende seizoen op rij en is daarmee de enige sepelr die daarin lukte.

De ster van Juventus zorgde met twee doelpunten voor een 3-1-overwinning van zijn team tegen Udinese. Al in de negende minuut scoorde Ronaldo met een knal. Iets voorbij het halfuur zorgde hij voor de dubbele voorsprong.

De streak van de dubbele cijfers begon in het seizoen 2005-2006 wanneer Ronaldo nog bij Manchester United speelde. Toen scoorde hij twaalf doelpunten. Met 23, 42 en 26 doelpunten vertrok hij in 2009 naar Real Madrid.  

Daar was zijn minste doelpuntenaantal 33 in het eerste jaar voor de club. Daarna scoorde hij telkens 42 doelpunten of meer. Zijn record behaalde hij in 2015. Toen scoorde CR7 61 doelpunten voor Los Blancos

Vorig seizoen scoorde hij 28 doelpunten in 43 wedstrijden voor Juventus.

Dante Bellon

Serie A \\ Juventus \\ Udinese
 
 
Reacties.