Eerste Amateur: Deinze haalt het in extremis, ook Thes Sport en Patro winnen

15 december 2019 22:46

Deinze speelt al het ganse seizoen op hoog niveau. Zaterdag kreeg Deinze het bezoek van het nummer vier in de rangschikking, Heist. Het werd een knotsgekke partij, waarin de leiders het geluk (van de kampioen?) aan hun zijde hadden en in extremis met de zege aan de haal gingen.

Deinze begon heel sterk en leek na de 2-0 in de eerste helft de schaapjes al op het droge te hebben. Heist knokte zich echter terug in de wedstrijd in de tweede helft en kwam door doelpunten in 84ste en 87ste minuut zelfs langszij. De partij leek op een gelijkspel af te stevenen, maar in de slotminuut maakte Mathias Schils de verlossende 3-2 voor Deinze.

Ook achtervolgers THES en Patro Maasmechelen wonnen hun wedstrijden. THES haalde het met 0-2 op bezoek bij Dessel Sport, terwijl trainer Stijn Stijnen zijn Patro Maasmechelen geen overschot had (2-1) tegen rode lantaarn Sint-Eloois-Winkel.

Onderin deed Lierse Kempenzonen een goede zaak, door een 0-1 ruststand in eigen huis tegen La Louvière om te zetten in een 2-1overwinning.