Overzicht Premier League: Manchester United raakt niet voorbij Everton, Vertonghen schenkt Tottenham de volle buit

15 december 2019 16:53

Zondagnamiddag kwamen Manchester United en Tottenham in actie. Beide topclubs konden geen overwinning pakken.

Manchester United-Everton

Na de eenvoudige thuiszege tegen AZ Alkmaar (4-0) in de UEFA Europa League hoopten ze in Manchester om nu ook in de competitie te winnen. The Red Devils begonnen tegen Everton flauw aan de wedstrijd en kwamen net voorbij het half uur ook op achterstand. Victor Lindelöf werkte een bal in eigen doel, maar David De Gea werd bij die fase wel omver geduwd. De VAR greep vreemd genoeg niet in. Na de pauze kwam Man U wel in een beter ritme terecht en toptalent Mason Greenwood maakte gelijk.

Moise Kean was intussen ingevallen bij Everton rond minuut 70 en vijf minuten voor tijd werd hij alweer naar de kant gehaald door interim-coach Ferguson. Pijnlijk voor de jonge aanvaller die echt geen indruk kan maken dit seizoen bij Everton. In het slot van de wedstrijd vielen er geen doelpunt meer waardoor Man U opnieuw de goede lijn niet echt kan doortrekken.

Vertonghen schenkt Tottenham de volle buit

Tottenham leek op bezoek bij Wolverhampton ook twee punten te verspelen. Lucas Moura zette de Londenaren met een heel knap doelpunt op voorsprong, maar Adama Traoré maakte net na de rust weer gelijk. In het slot was daar het moment van Jan Vertonghen. De Rode Duivel kopte een hoekschop van Eriksen binnen en brengt Tottenham op die manier naar de vijfde plaats in de stand op drie punten van Chelsea.