Robert Lewandowski op recordjacht: Jupp Heynckens voorbij in all-time topschuttersstand

15 december 2019 18:58

Robert Lewandowski is al langer een fenomeen in het Duitse en Europese voetbal. Na zijn twee doelpunten zaterdag tegen Werder Bremen zette hij zich op de derde plaats in de topschutterslijst aller tijden in de Bundesliga.

Bayern München won zaterdag makkelijk met 6-1 van Werder Bremen. Game, set and match voor de Zuid-Duitsers, waarvan twee matchballen gescoord werden door Robert Lewandowski. Zijn 219e en 220e treffer in de Bundesliga.

Daarmee nestelde hij zich op de derde plaats in de topschuttersstand van de Bundesliga en stak Jupp Heynckens voorbij. De Pool moet enkel nog Gerd Müller (365 goals) en Klaus Fischer (268 goals) voor zich laten. Müller maakte alle doelpunten voor Bayern, Fischer voor meerdere teams.

Lewandowski (31) kwam in 2010 terecht bij Borussia Dortmund waar hij 74 doelpunten maakte en twee titels won. In 2014 verliet hij het Signal Iduna Park voor de Allianz Arena waar hij ondertussen al 146 goals op de teller heeft staan en won hij al elk jaar de titel. Momenteel staat de teller van de Pool op achttien doelpunten.

Dante Bellon

Bundesliga \\ Bayern München
 
 
Reacties.