Anderlecht dankzij sterke Van Crombrugge met punt aan de haal in Sclessin


Foto: © photonews 15 december 2019 16:25

Veel gaan ze er niet mee opschieten, maar Anderlecht heeft een punt behaald in Sclessin. In de gegeven omstandigheden was dat zelfs meer dan verwacht. 20 minuten met tien en de enige kans verzilverd. Standard stuitte ook op een weer heel sterke Hendrik Van Crombrugge.

Des hommes contre des gamins... Anderlecht trad op Sclessin ook weer aan met zeven jeugdspelers. Het was eraan te zien. Die van Standard waren opgefokt en gingen - onder luide aanmoediging van hun publiek - stevig in het duel. De jonge bezoekers waren onder de indruk en lieten zich geregeld de bal afsnoepen.

Cyclocross

Combinerend waren ze echter beter. De grootste kans was wel voor Standard. Lestienne kwam helemaal alleen voor Van Crombrugge, maar die bewees nog maar eens dat hij niet alleen voor zijn voeten gehaald werd. Het was wel niet gemakkelijk spelen op een veld dat beter geschikt was voor cyclocross dan voor voetbal. Mathieu van der Poel in de spits bij Anderlecht, dat had misschien meer gevaar opgeleverd.

Roofe liep zich de pleuris, maar zag geen bal. Amallah kreeg nog een open kans, maar hij mistrapte zich volledig. En Van Crombrugge haalde nog een schot van Boljevic uit zijn doel. U mist kansen langs Anderlecht-zijde? Dat is omdat die er niet waren, op een trap van Lokonga na. De enige bij Anderlecht die wat fysiek weerwerk kon bieden was Kayembe. 

Zware blessure Verschaeren

Elk duel dat zowat voor de Luikenaars was, dat kon niet blijven duren. Een zoveelste balverovering en Cimirot zette met een subtiele pass Amallah voor Van Crombrugge: 1-0 vijf minuten voor rust. Tot overmaat van ramp moest Verschaeren ook nog van het veld gedragen worden op een draagberrie. Enkelblessure en waarschijnlijk heel lange tijd out. Trebel kwam hem onder striemend fluitconcert vervangen.

Maar tegen de verwachting - ze hadden nog geen enkele serieuze kans gekregen - kwamen ze toch op gelijke hoogte. Een afgeweken voorzet van Luckassen werd door Roofe makkelijk in doel geduwd. Dewaele, die het al een hele match moeilijk had, kreeg daarna een tweede geel. Nog twintig minuten met tien... Van Crombrugge is echter niet zo makkelijk te passeren. Hij hield Amallah nog van een doelpunt. 

De strijdlust zit er toch weeral in bij Anderlecht. Al zien ze play-off 1 weer twee punten verder weglopen, toch moet dit zijn wat Vercauteren van zijn jonge gasten wou zien zonder echte leiders op het veld.

Jupiler Pro League \\ Anderlecht \\ Standard
 
 
 
Reacties.