Steven Berghuis loodst Feyenoord met een hattrick voorbij PSV

15 december 2019 16:38

Feyenoord heeft zondagmiddag PSV Eindhoven opnieuw een stevige dreun verkocht. Een hattrick van Steven Berghuis was voldoende om de volle buit thuis te houden.

PSV begon beter aan de wedstrijd en kon via Steven Bergwijn ook op voorsprong komen na een kwartiertje voetballen. Feyenoord zat er helemaal niet in, maar kwam wel op voorsprong. Sinisterra zette uitstekend voor en Berghuis troefde de onoplettende Olivier Boscagli af: 1-0. Na een half uur verdubbelde de thuisploeg de score. Dumfries hield Sinisterra af met een trekfout en Bas Nijhuis besloot om de bal op de stip te leggen. Berghuis twijfelde niet en zette Feyenoord op rozen.

Na de rust liet Donyell Malen de aansluitingstreffer liggen. Aan de overkant was het wel weer raak, Nick Viergever maakte hands en de bal ging opnieuw op de penaltystip. Berghuis deed de boeken helemaal toe met de 3-0. In het slot van de wedstrijd maakte Pereiro nog wel de 3-1, maar meer zat er niet in. Feyenoord  (vijfde) komt nu op drie punten van PSV (vierde) in het klassement. 

Arjen T'Sjoen

Nederlandse Eredivisie \\ Feyenoord \\ PSV
 
 
Reacties.