Fred Vanderbiest rijbewijs twee weken kwijt na aanvaring met politie: "Hij had te veel op"

17 december 2019 10:53

RWDM-coach Fred Vanderbiest heeft zondag een aanvaring gehad met de politie. De ex-assistent coach van KV Mechelen werd in Knokke even opgepakt na ruzie met zijn vriendin.

Het Nieuwsblad meldt dat RWDM-trainer Fred Vanderbiest zondagavond kort is opgepakt door de politie. Hij zou op café geweest zijn in Knokke waar hij ruzie had met zijn vriendin. Volgens zijn advocaat, Sven Mary, wilde hij vertrekken maar was het de politie die hem tegenhield omdat hij iets te veel had gedronken. 

Volgens een getuige moesten er zeven agenten aan te pas komen om de ex-speler van onder andere Roeselare en OH Leuven te boeien. "Hij verzette zich hevig. Hij riep dat hij niets misdaan had. Het leek alsof hij ook aan het bloeden was aan zijn hoofd."

Vanderbiests advocaat ontkent eerder dat hij bloedde of niet wilde meewerken. "De agenten raadden het af om met de wagen naar huis te gaan. Hij had te veel gedronken. Hij is toen te voet weggegaan, maar dan maakte hij de fout om later terug te keren en zijn wagen te gebruiken. Op dat moment werd hij kortstondig opgepakt. Even later was hij alweer vrij. Wel moest hij zijn rijbewijs twee weken inleveren."

Dante Bellon

Lierse SK
 
 
Reacties.