Transferverbod is kleine ramp voor Roeselare en mogelijke doodsteek voor Lokeren

20 december 2019 18:42

Twee ploegen uit eerste klasse B kregen vrijdag bijzonder slecht nieuws van de licentiecommissie. Lokeren en Roeselare voldeden niet aan de eisen tijdens een tussentijdse controle en mogen geen transfers doen deze winter. En dat terwijl de clubs al in moeilijk vaarwater zitten...

"Beide clubs doen er goed aan om hun schulden zo snel mogelijk in te lossen", waarschuwde licentiemanager Nils Van Brantegem bij Sporza. De clubs hebben hun financiële verplichtingen niet nageleefd, maar als ze die tijdig inlossen kan het transferverbod in januari nog worden opgeheven.

5 voor 12

Vooral voor Lokeren komt dit nieuws op het slechtst mogelijke moment. De club staat alleen laatst en verkeert in een negatieve spiraal. De recente 3 op 21 is daar het bewijs van en op mentaal vlak gaat het ook niet goed met de kern. Trainer Stijn Vreven probeerde al het nodige oplapwerk te verrichten, door bijvoorbeeld jongens naar de B-kern te sturen.

Gerichte versterkingen in januari hadden ook voor een kentering kunnen zorgen, maar met het transferverbod moet men daar niet op rekenen. Dan is de situatie bij Roeselare minder problematisch. Na een valse start en veel nieuwkomers bij het sluiten van de mercato begint de ploeg eindelijk te draaien. Onder nieuwe coach Christophe Gamel werd 7 op 9 gepakt en de West-Vlamingen staan niet meer op een plaats die tot play-downs leidt.

De crisis is dus compleet bij Lokeren. Vorig jaar degradeerden de Waaslanders uit de hoogste voetbalklasse en nu moet het opletten om niet voor het tweede opeenvolgende jaar naar een lagere divisie te worden verwezen. Met nog negen matchen te gaan is het 5 voor 12...

Hannes Van Gael

2e klasse \\ Sporting Lokeren \\ Roeselare
 
 
Reacties.