Jurgen Klopp voor clash tegen Leicester City: "Ze verdienen die tweede plaats; het verrast me niet"

25 december 2019 19:30

Liverpool won zoals verwacht het WK voor clubteams en kan nu de drukke eindejaarsperiode in de Premier League afwerken. Donderdagavond gaan ze op bezoek bij Dennis Praet en Youri Tielemans. Meteen een duel tussen de ongenaakbare leiders en de (verrassende?) nummer twee uit de Premier League.

Daar waar iedereen voor de start van de competitie net als vorig jaar een spannende strijd tussen titelverdediger Manchester City en Liverpool verwachtte, is het Leicester City dat de dichtste achtervolger van de Reds blijkt te zijn.

De kloof bedraagt al wel tien punten, maar het is knap wat de ploeg van Brendan Rodgers, ex-manager van Liverpool, dit jaar al gepresteerd heeft. Voor de immer goedlachse Jurgen Klopp is het geen verrassing dat Leicester het dit seizoen zo goed doet. Dat liet de Duitser weten op de persconferentie van woensdag.

"Ik hield al vanaf dag 1 rekening met dit Leicester City. Ze hebben de wil, de voetballers én een goede coach. En met Jamie Vardy hebben ze een van de drie beste spitsen in de Premier League rondlopen. Bovendien spelen ze geen Europees voetbal, waardoor ze veel meer rust kunnen inbouwen. Ze verdienen die tweede plaats dan ook volkomen."

 {INSERT_RANKING}

Bart Vandenbussche

Premier League \\ Liverpool FC \\ Leicester City
 
 
Reacties.