UPDATE: Australiër heeft niet de juiste diploma's om T1 te worden en gaat aan de slag als technisch directeur bij STVV


Foto: © photonews 29 december 2019 11:05

Australiër Kevin Muscat wordt stevig gelinkt aan Sint-Truiden. In de Austalische pers spreekt men van de 'nieuwe trainer', HBvL noemt hem dan weer 'technisch directeur'.

Van zaterdag op zondag nacht meldde het Australische Herald Sun dat Kevin Muscat op weg is naar Sint-Truiden om er coach te worden. De voormalige trainer van Melbourne Victory zou er de technische staf vervoegen, al plaatste de krant er wel een kanttekening bij. Muscat heeft nog geen Pro License diploma (wel een Australisch diploma), dus hij mag geen T1 zijn.

In België schreef Het Belang van Limburg zondagochtend dat Muscat technisch directeur wordt van de Kanaries. In 2015 pakte hij de titel met Melbourne Victory.

Mogelijk blijft Nicky Hayen dus nog als T1 aan de slag, tot Muscat de juiste diploma's heeft. De voormalige speler van Crystal Palace en Rangers zou eerstdaags overvliegen. Als speler stond hij bekend om zijn beenharde speelstijl. 

UPDATE:

David Meekers, de voorzitter van Sint-Truiden, heeft aan de redactie van Het Laatste Nieuws bevestigd dat Muscat als technisch directeur aan de slag zal gaan. "Muscat bezet inderdaad in eerste instantie die rol om te acclimatiseren aan de club en het Belgische voetbal te leren kennen. Nadien wordt hij eventueel hoofdcoach van onze club", klonk het verder.

Jupiler Pro League \\ STVV
 
 
 
Reacties.