Bijzonder pijnlijk: Nederlanders ontslaan trainer op Oudjaar, dochter reageert furieus

31 december 2019 16:12

Er zijn leukere dingen om het nieuwe jaar mee te starten. NAC Breda heeft vandaag laten weten dat het trainer Ruud Brood aan de deur zet omwille van de tegenvallende resultaten.

Na negen maanden bij NAC wordt de coach op de laatste dag van het jaar bedankt voor bewezen diensten. "NAC zal op zorgvuldige wijze op zoek gaan naar een nieuwe trainer die past bij haar strategische lange termijnvisie", laat de club weten in een verklaring. "NAC wil zich continu verbeteren om uiteindelijk duurzaam te kunnen promoveren naar de Eredivisie. Het moment waarop is daaraan ondergeschikt. Parallel wil NAC altijd het publiek vermaken met herkenbaar NOAD-voetbal."

Aanleiding voor het vroegtijdig beëindigen van de samenwerking zijn naast de tegenvallende resultaten vooral de onvoldoende ontwikkeling op individueel en team niveau. Daarnaast bleek er te weinig vertrouwen vanuit de directie en de spelersgroep om in de huidige samenstelling het seizoen samen af te maken.

Wat een wereldje

Roxenne Brood reageerde furieus op het ontslag van haar vader. “Wat ben ik blij dat je weg bent daar bij die enge club! Nu kun je weer ademhalen. Met die twee directeuren viel ook niet te werken vanaf het begin, heb alles meegekregen binnen de deuren dus dit zeg ik niet zomaar. Je hebt het lang uitgehouden met ze, iets wat ik niet zou kunnen, respect.”

“Spelers gehaald door hen zonder dat je mocht meebeslissen en alles wat jij aangaf werd van tafel geveegd. En dan vinden ze het gek dat er zo’n resultaat wordt behaald. Wat moet je met zulke spelers die niet eens kunnen samenwerken met elkaar en dus ook niet als team kunnen opereren? We zullen zien waar ze aan het eind van het seizoen staan, en of ze dan wel promoveren. En zo wel, zal het vast weer aan de nieuwe trainer liggen. Wat een wereldje. Gelukkig nieuwjaar allemaal! Houdoe en bedankt!”

Johan Walckiers

Nederlandse Eredivisie \\ PSV \\ NAC
 
 
Reacties.