Ex-sterkhouder van Anderlecht komt met een bommetje: "Er zijn fouten gemaakt. Niet alleen Mbokani, maar ook Gillet en Proto boden zich aan om de jongeren te begeleiden"

02 januari 2020 19:48

RSC Anderlecht begon dit seizoen met een volledig schone lei aan de wederopbouw van het team. Met de gekende gevolgen. Volgens Jonathan Legear zijn er echter héél grote fouten gemaakt.

Vincent Kompany ging met de grove borstel door de kern - al staan de meeste pionnen nog op de paars-witte loonlijst - en trok de kaart van de jeugd. Die insteek, aangevuld met enkele transfers, kende echter nog geen succes.

“Er zijn grote fouten gemaakt”, prikt Jonathan Legear in L’Avenir naar zijn voormalige werkgever. Er werden astronomische bedragen uitgegeven aan spelers als Boubacarr Sanneh (die transfer werd afgerond voor de komst van Kompany, nvdr.) en Michel Vlap. Dat waren paniekaankopen.”

Het is te gek voor woorden dat RSC Anderlecht niet op die aanbiedingen is ingegaan - Jonathan Legear

Maar Legear komt ook met opmerkelijk nieuws op de proppen. Dieumerci Mbokani, Silvio Proto en Guillaume Gillet hebben zichzelf aangeboden. Ze wilden terugkeren om de jongeren te begeleiden. Het is te gek voor woorden dat Anderlecht daar niet op ingegaan is.”

Redactie

Jupiler Pro League \\ Serie A \\ Anderlecht \\ Antwerp \\ RC Lens \\ Lazio
 
 
Reacties.