Gegeerd door Italiaanse top en toch geflopt bij Club Brugge, maar waarom? "Ik moet elke week voetballen"

06 januari 2020 09:06

Sofyan Ambrabat streek in de zomer van 2018 neer bij Club Brugge, maar de Nederlandse Marokkaan kon nooit een verpletterende indruk achterlaten op Jan Breydel. Nu, tijdens zijn uitleenbeurt aan Hellas Verona, bloeit hij helemaal open.

Bij Hellas Verona ontpopte hij zich vrijwel meteen tot onbetwist titularis, terwijl hij bij Club Brugge weinig speelkansen kreeg. En als hij er kreeg, dan meestal niet op zijn voorkeurspositie; die van centrale middenvelder.

"Nu mag ik elke week op mijn geliefkoosde positie spelen. Ik ben op het sterkst als ik aan ritme kom, zo kan ik groeien. Ik moet dus elke week voetballen. Ik ben geen speler die je 20 minuten laat invallen om wat te dribbelen", liet Amrabat optekenen in het Algemeen Dagblad.

3,5 miljoen

Bij Club Brugge werd hij door Ivan Leko vaak in de verdediging uitgespeeld. "Op het middenveld gaat alles, maar achterin moet je meer nadenken. Ik ben een mens, geen computer tegen wie je kan zeggen: ‘speel daar en doe het perfect'",besloot Amrabat.

Amrabat ligt nog onder contract bi Club Brugge, maar Hellas Verona kan een aankoopoptie van 3,5 miljoen euro lichten. Onder meer Napoli en Fiorentina werden in de Italiaanse media al genoemd als kandidaat-overnemers. 

Jupiler Pro League \\ Serie A \\ Club Brugge \\ Hellas Verona \\ Napoli
 
 
 
Reacties.