"Terug van weggeweest": een beetje duiding bij de terugkeer van Red Flame naar KAA Gent

08 januari 2020 19:06

Nicky Evrard is terug waar het allemaal begon: Gent. Bij de Buffalo's wil ze de komende zes maanden opnieuw speelminuten verwerven, ook met oog op haar plaats bij de Red Flames.

Normaliter kwam er afgelopen zomer een knappe transfer van Nicky Evrard van Twente naar Spanje, maar bij Huelva sprong een en ander snel af. Evrard kwam terug naar België en trainde de voorbije maanden mee bij de KAA Gent Ladies om haar conditie te onderhouden.

"Voor Nicky betekende dit als opnieuw thuiskomen, even gemoedsrust. Zo kon ze ook haar plaats bij de Red Flames behouden, ze bleef het vertrouwen krijgen van bondscoach Ives Serneels", klonk het bij de Buffalo's.

Terug van weggeweest

"Maar een doelvrouw moet ook wedstrijden spelen. Een nieuw buitenlands avontuur zag de ambitieuze doelvrouw op dit ogenblik niet zitten en het was dan ook geen verrassing dat ze zich opnieuw aansloot bij de club waar het allemaal begon."

Evrard zelf? Die is ook gelukkig met de transfer naar Gent. "Terug van weggeweest", was ze in de wolken. En nu de concurrentiestrijd aangaan met de Zwitserse Nicole Studer, die de voorbije maanden de nodige indruk maakte bij de Buffalo's.

Aernout Van Lindt

KAA Gent Ladies
 
 
Reacties.