Wat brengt de eerste tegenstander van de Red Flames op Algarve Cup?


Foto: © photonews 08 januari 2020 10:37

Op de Algarve Cup kennen de Belgian Red Flames hun eerste tegenstander op weg naar succes: Nieuw-Zeeland. Wat moeten we van die tegenstander nu al weten?

Nieuw-Zeeland gaat zich in Portugal voorbereiden op de Olympische Spelen van Tokio 2020, waarvoor het land zich wist te plaatsen door de OFC Nations Cup te winnen eind 2018.

Een echt toernooi kan dat bezwaarlijk genoemd worden: Australië is al even lid van de Aziatische voetbalbond, dus echte concurrentie was er niet. Voor de volledigheid: tegen Fiji werd in de groepsfase gewonnen met 10-0 en in de finale met 8-0. 

Eerherstel?

Op het WK 2019 deed Nieuw-Zeeland het heel wat minder: in een groep met Canada, Nederland en Kameroen werd drie keer verloren. Zeker dat laatste duel zal er stevig op hebben ingehakt bij de Kiwi's, vanwege het verrassende karakter.

Tegen 2020 moet dat anders én beter, wil het land in Tokio een nieuwe afgang vermijden. De kwartfinales halen zal daar vooropstaan. Sterspeelster Sarah Gregorius zoekt nog een club, kapitein Ali Riley speelt bij Bayern München en de coach is een Schot.

België
 
 
 
Reacties.