Bizarre regel: Gentse vrouwen moeten het vanaf volgend seizoen noodgedwongen met twee ploegen minder doen

09 januari 2020 12:52

De KAA Gent Ladie mogen buigen op een sterke jeugdwerking, met heel veel speelsters. En daarvan stromen er ook veel door in de vele seniorenploegen. Al gaat daar wel iets veranderen, noodgedwongen.

Voetbal Vlaanderen heeft namelijk beslist dat alle teams maar met maximaal drie ploegen nog mogen aantreden in competitie. De Buffalo's hebben een team in de Super League, eerste nationale, tweede nationale, eerste provinciale en tweede provinciale.

Die laatste twee teams zullen dus ophouden te bestaan. "We verliezen als enige ploeg in het land inderdaad twee ploegen", beseffen ze bij Gent - waar ze niet echt gelukkig zijn met de maatregel. Er worden wel oplossingen gezocht om het probleem te omzeilen.

Sponsoring?

Zonder 'Gent D' en 'Gent E' wordt de doorstroom naar de seniorenploegen vanuit de heel veel jeugdploegen die de Buffalo's rijk zijn sowieso wel een beetje moeilijker gemaakt. Temeer de speelsters bij Gent sowieso genoten van een prima opleiding, op gelijk welk niveau.

De vele jeugdploegen gaan uiteraard wél door bij Gent, om zo ook de komende jaren de toonaangevende ploeg te blijven in (Oost-)Vlaanderen wat betreft jeugdwerking. En dat doen ze nog steeds met al bij al beperkte middelen. Elke aanwezige op een wedstrijd maakt ook op die manier het verschil om het hoofd makkelijker boven water te houden. "Als de wedstrijden van de Super League op televisie zullen komen, zal dat misschien een extra duwtje geven aan mogelijke nieuwe sponsors", is men hoopvol.

Aernout Van Lindt

KAA Gent Ladies
 
 
Reacties.