Komt KV Oostende in Amerikaanse handen en wordt het opleidingsclub?

10 januari 2020 09:39

KV Oostende is op zoek naar vers geld om de proflicentie voor volgend seizoen te verzekeren. Het komt daardoor vrijwel zeker in buitenlandse handen.

Voorzitter Frank Dierckens vertelde donderdag al dat hij graag 25 tot 40 procent van de aandelen in handen zou houden, maar dat ook een verkoop van al zijn aandelen tot de mogelijkheden behoort.

Volgens Het Nieuwsblad is één van de meest concrete pistes op dit moment dat een  Amerikaanse investeringsmaatschappij de club overneemt. Ze zouden ook de peperdure ‘Coucke-tribune’ willen kopen.

De Amerikanen zouden al minstens één club in een grote Europese competitie in hun bezit hebben en KVO als springplank voor jong talent zien.

Tegenover Sporza vertelde Michiel Jonckheere alvast dat de spelers geen last hebben van de financiële zorgen.

“Al het extra-sportieve rond de club is voor de spelers geen grote kopzorg. Ik kan in elk geval bevestigen dat wij correct betaald worden.”

“Zelf ben ik uiteraard heel erg begaan met het lot van de club. Ik speel hier bijna tien jaar, heb veel familie bij de club en heb er een nauwe band met iedereen. Het zou een drama zijn mocht Oostende niet in eerste klasse blijven. Persoonlijk zal ik er alles aan doen om het behoud te verzekeren.”

Jupiler Pro League \\ KV Oostende
 
 
 
Reacties.